Петък, 23 August 2019 13:50
Оценете статията
(0 оценки)

Жребият: Лятна жега Ново

Всички погледи постепенно се насочват към Пловдив, където ще се проведе националния квалификационен турнир «Пътят към Крит». В понеделник се изтегли жребият за групите на надпреварата. Събитието бе предавано на живо в социалните мрежи и минифутболните любители веднага можеха да разберат разпределението на отборите. Основно действащо лице бе Светлин Цветков, а в ролята на глас зад кадър беше добре познатият Илия Ангелов.

Група А има южняшки привкус във всяко едно отношение. Представител на София в тази група е дебютантът този сезон и в състезанието AFC Trento. Асеновградският Станимака представлява ППАФЛ и е амбициран да се класира напред. Шампионите на АМФЛ-Благоевград от Ел Класико ще защитават името на родния Югозапад. Всеки от гореиброените тимове имаме своите козове в борбата за класиране към елиминациите.

Тройката в Група Б събра интересни отбори от различни краища на България. Raiders от Пещера ще представлява минифутбола от южната половина на България и ще търси рейд към финала. Тимът е амбициран да покаже, че титлата му през изминалия сезон не е случайна. Ботев Върбово стабилизира играта и направи силна селекция за турнира. На опита си разчитат и играчите на Ветерани-Лудогорец, които станаха шампиони на АМФЛ-Търговище/Разград. Групата е непредсказуема, тъй като всеки тим има своите козове.

Група В също събира отбори от южната половина на България и е с обичайния шампионски привкус. AFC Bloka Huniors е на гребена на вълната след шампионската титла и празненствата за юбилея. Есетра Комерс спечели шампионската титла на АМФЛ-Асеновград и ще опита да продължи линията на успехите. АМФЛ-Благоевград е представляван от вицешампиона в надпреварата Сборная БЛ. Наличието на опитни състезатели и млади таланти е предпоставка за атрактивни и зрелищни мачове.

Сериозно дерби чакаме в Група Г, което ще повлияе върху по-нататъшния ход на състезанието. Жребият отреди там да попаднат шампионът на Socca АФК Дианабад и миналогодишният победител от „Пътят към Португалия” Vip Dent.  На практика това е финал далеч преди финала. „Виповете” станаха първият отбор, представлявал България на Световно първенство под егидата на и искат да повторят постижението си. В миналия турнир дианабадци си тръгнаха без загуба, след като бяха отстранени с дузпи на полуфиналите. Третият отбор в групата е търновският Долапчиеви, който ще защитава футболната чест на старопрестолния град. Изходът е неясен заради събирането на два от фаворитите в една група.

С интерес се очаква развитието на състезанието в Група Д. Турнирният боец МФК Булгари е сред амбицираните за добри резултати на квалификацията. Пловдивският Оле ле ще има подкрепата на местната публика и ще се опита да я зарадва с хубави игри и продължаване напред. Конкурент от Горна Оряховица защитава честта на АМФЛ-Велико Търново. Трите отбора имат своите силни страни и ще се вплетат в здрава битка.

Интересна е картината и в Група Е, където се събраха отбори от три точки на България. ФК Ферион демонстрира сериозно израстване през миналата година. АМФЛ-Варна таи надежди за достойна игра от единствения й участник Порто-Bon Tour. В групата попадна и отборът на ГРОБАРИТЕ, който в последния момент попълни листата на участниците. Момчетата от Пловдив са амбицирани да докажат, че са заслужили правото на участие.

Състезанието започва в съботната утрин и до вечерта ще станат ясни участниците на четвъртфиналите. Минифутболният маратон ще покаже докъде са стигнали отборите в усвояването на формата Socca 6, който тепърва ще добива популярност по родните терени.

Последна редакция Петък, 23 August 2019 14:06
Цветан Радулов

Последни статии от Цветан Радулов

Обратно горе